Bregje Taalman (1973)

Bregje Taalman (1973)

psycholoog NIP /EFT-relatietherapeut/ mindfulnesstrainer

Bregje Taalman

Inmiddels heb ik ruim tien jaar ervaring als psycholoog, mindfulnesstrainer en lifecoach in verschillende settingen. Ik  bied trainingen en begeleiding aan individuen, groepen en stellen met verschillende problematiek  zoals depressie-, angst-, burnout- en stressklachten, chronische pijn- en vermoeidheidsklachten, relatieproblematiek en na (ingrijpende) levensgebeurtenissen.

Zie voor meer informatie over mijn werkervaringen en opleidingen, mijn linkedin-profiel

Ik heb een brede interesse en heb gemerkt dat ik het beste tot mijn recht kom als ik verschillende werkzaamheden doe. Ik houd van afwisseling, ontwikkeling en verandering. Ik ben mede om die reden 8 jaar geleden voor mijzelf begonnen als zzp-er en een eigen praktijk.  Ook werk ik een dag per week als POH-GGZ bij een huisartsenpraktijk. 

Zien hoe iemand weer meer rust gaat ervaren, meer gebruik kan gaan maken van zijn of haar veerkracht & kwaliteiten en de juiste toon weer kan vinden in zijn/ haar leven om zin-en betekenisgeving te ervaren geeft mij veel voldoening.

Mijn eigen ontwikkeling als mens en professional hangt ook nauw samen met mijn werkwijze en visie.  Dit geeft steeds nieuwe inzichten en andere accenten in mijn manier van werken. Ik voel mij de laatste jaren erg thuis binnen de positieve psychologiestroming en het kortdurend werken en binnen de hechtingstheorie van de Emotion Focused Therapy. Ook het lichaamsgericht werken en zodoende meer ruimte kunnen geven aan de binnenwereld vind ik erg waardevol. 

Het afstemmen op de ander, ruimte bieden aan datgene wat er is vanuit een rustige, open en vriendelijke houding kenmerkt mij.

Kwalificaties/ Lidmaatschappen

Ik werk samen met Psyned en Caredate
www.psyned.nl
www.caredate.nl

Psycholoog NIP (lidnummer 28585)
www.psynip.nl

Gecertificeerd lifecoach

Lid van de Vereniging voor Mindfulness
www.verenigingvoormindfulness.nl

Lid van stichting EFT Nederland
www.eft.nl

Lid van de Vereniging voor Integrale Vitaliteitskunde (lidnummer 1907942)
 www.vivnederland.nl

Lid van de Landelijke vereniging voor POH-GGZ
www.poh-ggz.nl

AGB-code BNE Taalman:   94104993
AGB-code Praktijk:              94064369

Ik heb regelmatig intercollegiaal overleg en intervisie met collega-psychologen.

Ook volg ik regelmatig na- en bijscholingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. 

 

PSYCHOLOGISCHE ZORG

relatietherapie

Lifecoaching

Mindfulness