Bregje Taalman (1973)

Bregje Taalman (1973)

psycholoog /EFT-relatietherapeut/ trainer ACT & Mindfulness- werkend vanuit de 3 principes-

Bregje Taalman

Over mij…

Als kind was ik al erg geinteresseerd in de levensvragen, ik herinner me de KinderKaravaan als 6-7-jarige (een evangelische bus waar je op maandagavonden kon komen zingen, verhalen luisteren en knutselen), lessen Humanistiek in de tweede klas (groep 4) en hoe ik later allerlei stromingen/ visies/ levensfilosofieen opzocht, over las, groepen waar ik me bij aansloot. New age, boeddhisme, zijnsorientatie, non-dualiteit. Op allerlei manieren heb ik me ervoor open gesteld en ben ik ermee bezig geweest. Zo ook mijn keuze voor de studie psychologie, al raakte ik daarin ook erg verstrikt in het wetenschappelijke kader en de nauwe kijk en visie van geprotocoleerd werken en het insteken op de mentale on-gezondheid, klachten, diagnosestellingen. Na mijn studie een tiendaagse vipassana-training in Thailand, van waaruit ik in Nederland ook verder ging met mindfulness, en hier ook deels mijn werk van maakte door het aanbieden van mindfulnesstrainingen.

Er was op de achtergrond steeds een zoeken, een zoekend gevoel, ook in mijn werk als psycholoog en mindfulnesstrainer bleef ik de ene na de andere opleiding volgen, waarvan de motivatie steeds tweeledig was; zowel voor hoe ik zo goed mogelijk met mijn clienten kon ‘werken’ maar ook wat in mijn eigen ontwikkeling helpend, onder ogen gezien moest worden, doorbroken zou moeten worden. Ik heb en had trouwens zeker ook baat bij al die verdieping; ACT, lichaamsgericht werken, somatic experience, opstellingenwerk en Emotion Focussed Therapy (EFT). 

Sinds ik echter op de inzichten en drie principes van Sydney Banks gestuit ben, is alles en niks veranderd. Door steeds te zien hoe mijn ervaringen tot stand komen, en ook bij ‘knooppunten’ te bekijken welke verdichting/ verkramping in mijn denken en daardoor voelen en bewustzijn er ontstaan is. Het geeft enorme verschuivingen in mijn zijn en belevingswereld.

Mijn inzichten en insteek in gesprekken en trajecten zijn toch wel wezenlijk veranderd sinds ik met de drie principes van Sydney Banks in aanraking ben gekomen. Ik heb deze nieuwe inzichten zo goed mogelijk proberen weer te geven op mijn site. Ik zie het echter als een proces dat steeds door zal blijven gaan, en woorden geven ook altijd maar een conceptuele benadering van ervaringen of inzichten. 

Zie voor meer informatie over mijn werkervaringen en opleidingen, mijn linkedin-profiel

Inmiddels zie ik mijn rol steeds meer als die van facilitator.  In een gesprek kan ik ruimte bieden, naar je luisteren en dit faciliteren vanuit mijn eigen inzicht in hoe onze werkelijkheid steeds weer tot stand komt. Van binnen naar buiten (inside-out) en niet van buiten naar binnen.

In relatiegesprekken faciliteer ik jullie ook vanuit de EFT-methodiek.

Ik zie je en ontmoet je in je ware, natuurlijke en hele aard, die er altijd is. 

Kwalificaties/ Lidmaatschappen

Ik werk samen met Psyned 
www.psyned.nl
www.caredate.nl

Psycholoog NIP (lidnummer 28585)
www.psynip.nl

Gecertificeerd lifecoach

 Lid van stichting EFT Nederland
www.eft.nl

Lid van de Vereniging voor Integrale Vitaliteitskunde (lidnummer 1907942)
 www.vivnederland.nl

AGB-code BNE Taalman:   94104993
AGB-code Praktijk:              94064369

Ik heb regelmatig intercollegiaal overleg en intervisie met collega-psychologen- relatietherapeuten.

Ook volg ik regelmatig na- en bijscholingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. 

 

INDIVIDUELE GESPREKKEN

relatietherapie

Sparren professionals