Mindfulness

Mindfulness kun je vertalen als aandachtigheid of opmerkzaamheid en betekent dat je je aandacht helemaal brengt bij datgene wat je in dit moment ervaart. Het vergroten van deze opmerkzaamheid leidt vaak tot meer bewustwording van je gevoelens, gedachten en lichaamssignalen. Dit heeft als voordeel dat je op een andere manier kunt komen tot zelfzorg; kiezen wat jij nodig hebt en wat je wilt. In een moment, op korte maar ook op de langere termijn.

Je kunt deze vaardigheid trainen door steeds weer te oefenen in je dagelijks leven.

Onze neiging is om vanuit de automatische piloot te handelen en door de dag te gaan. We zullen dan eerder leven vanuit onbewuste overtuigingen, stressmechanismen en bepaalde patronen. Vaak is dat handig, maar soms levert dat ook problemen op. Problemen in stresshantering, problemen in het maken van de juiste keuzes, problemen met het verwerken van onze emoties of problemen in de omgang met anderen.

Ik bied met name individuele mindfulnesstrajecten of mindfulness voor stellen/ echtparen aan.
Vanuit mijn ervaring heb ik gemerkt dat dit ruimte biedt voor jouw of jullie persoonlijke vragen en thema’s en op deze manier kan ik je op maat begeleiden. 

Je kunt ook mijn andere website bekijken, voor meer informatie over mijn mindfulnessaanbod. www.mindfulness-indepraktijk.nl

 

PSYCHOLOGISCHE ZORG

relatietherapie

Lifecoaching

Mindfulness