Het keuzepunt

Zo’n inspirerend filmpje van Russ Harris, een bekende ACT-therapeut en trainer uit Australie.

Hij legt duidelijk uit hoe je op elke moment van de dag een keuze hebt; Brengt deze stap je in de richting naar een waardengericht leven, of brengt de stap die je wilt zetten je er juist verder vanaf?
Wel belangrijk dus, om goed te weten wat belangrijk voor je is en wat je waarden zijn, zodat je je hier ook bij elke kleine en grote stap mee kunt verbinden en naar kunt leven!

Ga maar eens na, op een moment op je dag, wat je wilt doen en op welke manier. Je hebt steeds weer een keuze. Ook als je een mindere stemming hebt. Of vol bent in je hoofd, denkend aan een bepaald thema in je leven. Welke waardengerichte actie kun je doen?
Kun je jezelf ‘ loshaken’ van de gedachten en de mindere stemming? Of kun je actie doen, met een deel van jou die de mindere stemming heeft?

Ervaar maar eens, bij de kleinere en grotere keuzes, je steeds even te verbinden met je waarden. En daar waar je vastgehaakt voelt aan gedachten of gevoelens, merk het om te beginnen op. Realiseer je nog steeds welke waarden en acties het meest belangrijk voor je zijn op dit moment.

INDIVIDUELE GESPREKKEN

relatietherapie

Sparren professionals