Bregje Taalman (1973)

Bregje Taalman (1973)

psycholoog /EFT-relatietherapeut/ trainer ACT & mindfulness- werkend vanuit de 3 principes-

Bregje Taalman 

‘Praktijk voor Positieve Psychologie’, zo heet mijn praktijk nu zo’n bijna 8 jaar, en sinds 13 jaar bied ik mindfulnesstrainingen en begeleiding via mijn site ‘Mindfulness in de Praktijk’. Ik ben dus zo’n 13 jaar werkzaam in een eigen praktijk als psycholoog, trainer en relatietherapeut. Hiervoor werkte ik ook als psycholoog en trainer bij verschillende organisaties en praktijken. In de afgelopen jaren zijn er allerlei ontwikkelingen geweest in mijn aanbod, werkplek en zeker ook in mijn eigen visie, kijk en paradigma op de menselijke ervaring en mentale gezondheid.

In die jaren volgde ik allerlei opleidingen zoals lichaamsgerichte traumabegeleiding, opstellingenwerk, verdieping in relatietherapie en mindfulness en ACT (Acceptatie & Commitment Therapie). 

Naast dat ik altijd heb ervaren betekenisvol werk te doen, was ik ook soms aan het zoeken, trouwens zowel in mijn werk als ook persoonlijk. Ik kon zelf ook ervaren dat ik ergens bezig bleef met ‘zelfverbetering’, veel irritaties kon hebben, dat mijn stressniveau soms hoog lag of dat ik het moeilijk vond om met bepaalde gebeurtenissen om te gaan. 

Begin dit jaar (2023) speelde dit weer meer. Ik deed stappen terug naar de filosofie en denkers uit de humanistiek. Omdat ik vragen had over of het wel klopte, de manier waarop ik bezig was met de ander, de client en hetgeen hij/ zij presenteerde als zijn of haar klachten en wat ik daarmee dacht te moeten ‘doen’. Ik ging ook weer wat terug naar mijn interesses vanuit kind zijn- ik was toen altijd al geinteresseerd in levensvragen, de zin van het leven, het hoe en waarom.

En toen kwam ik stil te staan mijn paradigma; vanuit welk paradigma kijk ik en kijken we eigenlijk naar de menselijke ervaring en de mentale gezondheid. En met ‘toeval’ las ik over de 3 principes, (Sydney Banks) en sindsdien heb ik  verschuivingen ervaringen in mijn zijn, in mijn gewaarzijn, in mijn staat van zijn, in mijn begrip over mijzelf of mijn zelf, hoe mijn ervaringen tot stand komen, maar ook hoe ik dat zie bij anderen. En dit proces is gaande en blijft ook gaande.

Ik ben zo verbaasd dat deze kijk, dit paradigma nog niet veel verder en wijder verspreid is in onze psychologie! (Overigens is het in de VS en Engeland wel een meer gebezigd paradigma.)

Ik probeer deze inzichten zo goed mogelijk weer te geven op mijn site. Ik zie het als een proces dat steeds door zal blijven gaan, waarbij woorden ook maar een conceptuele benadering geven van ervaringen of inzichten.  

Zie voor meer informatie over mijn werkervaringen en opleidingen, mijn linkedin-profiel

Natuurlijk neem ik alle eerder opgedane kennis en ervaring (ontwikkelingspsychologie, ACT, mindfulness, zijnsorientatie, lichaamsgerichte traumatherapie, voice dialoque, somatic experience, systemisch kijken, polyvagaal theorie) mee in mijn aanpak en rol van therapeut en gesprekspartner. 

In relatiegesprekken faciliteer ik jullie vanuit de EFT-methodiek. 

Kwalificaties & Lidmaatschappen

Ik werk samen met Psyned 
www.psyned.nl

Psycholoog (lidnummer 28585)
www.psynip.nl

Gecertificeerd lifecoach

Lid van stichting EFT Nederland
www.eft.nl

Lid van de Vereniging voor Integrale Vitaliteitskunde (lidnummer 1907942)
 www.vivnederland.nl

AGB-code BNE Taalman:   94104993
AGB-code Praktijk:              94064369

Ik heb regelmatig intercollegiaal overleg en intervisie met collega-psychologen- relatietherapeuten.

Ook volg ik regelmatig na- en bijscholingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. 

 

INDIVIDUELE GESPREKKEN

relatietherapie

Sparren professionals