Vergoeding

De begeleiding en faciliterende gesprekken valt in de preventieve en eerstelijns zorg/ basis GGZ. Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars. Dat betekent dat mijn begeleiding niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Relatietherapie wordt helaas nooit vergoed. 

Eerder werkte ik samen met www.caredate.nl; waar ik ook vergoede trajecten voor deed. Om verschillende redenen heb ik besloten daar voorlopig mee te stoppen. Mocht dit voor jou toch erg wenselijk zijn, dan verwijs ik je graag door naar de site van www.caredate.nl om een collega-psycholoog te vinden die beschikbaar is voor een vergoed traject!

 

Er zijn echter wel een aantal mogelijkheden voor vergoeding: 

– Sommige verzekeraars vergoeden wel (een deel van de) psychosociale consulten vanuit de aanvullende verzekering, als je die hebt afgesloten. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar. 

Werkgevers zijn vaak en in toenemende mate ook bereid (een deel van) de kosten te financieren in het kader van preventie van klachten, terugdringen van ziekteverzuim en investeren in het geluk en welzijn van medewerkers.  Bijvoorbeeld vanuit een persoonlijk opleidings-trainingsbudget. Overleg of informeer dit met je werkgever!

Is de betaling van de gesprekken echt een probleem voor je, dan kunnen we kijken hoe we hierin kunnen overeenstemmen, maak het in ieder geval bespreekbaar.

 

 

Aangesloten bij:

INDIVIDUELE GESPREKKEN

relatietherapie

Sparren professionals