Individuele psychologische zorg

Je ervaart mentale klachten, disbalans in jezelf, levens- zingevingsvragen, stress- of depressieve klachten of er zijn bepaalde thema’s waar je eens dieper op in zou willen gaan. Misschien loop je vast in je werk of relatie.

Het kan vaak helpend zijn om in gesprek te gaan met een goede vriend, vriendin, collega of partner. In een gesprek orden je vaak je gedachten op een andere manier dan dat je er zelf over nadenkt. Soms is het fijn om je zo gesteund te voelen of een ander te laten meedenken over je situatie. Zelf dingen opschrijven helpt hierbij soms ook. Misschien heb je dit soort manieren al geprobeerd en merk je toch dat er niets veranderd, of dat het je niet lukt je anders te gaan voelen, een veranderstap te zetten of je anders met de situatie te verhouden. Dan kan het fijn zijn om met een professional in gesprek te gaan. Iemand die  je verhaal op een vriendelijke manier kan aanhoren en samen met jou gaat onderzoeken hoe je weer gebruik kunt maken van je veerkracht.

Ik werk daarbij vanuit een mix van methodieken, zoals ACT, voice dailoque, trans-actionele analyse en mindfulness. Mijn grotere kader is de positieve psychologie; wat kort gezegd inhoudt dat ik uitga en werk vanuit jouw eigen kracht en herstellend vermogen van waaruit je een plezierig, betrokken en zinvol leven kunt leiden. Mijn insteek daarbij is om kortdurend te werken; vaak kunnen er snel kleine stapjes gezet worden waardoor je weer meer gebruik kunt maken van je (veer)kracht en eigen regie, zodat je zelf verder kunt met de oplossingen, of er gewoon weer anders naar kunt kijken, of je ermee kunt verhouden.

Voorop staat ons contact; ik luister graag naar je verhaal vanuit een open en vriendelijke houding en ik vind het heel belangrijk een veilig kader te scheppen waarin je je daadwerkelijk kunt ontspannen en op je gemak kunt gaan voelen. Vanuit die veilige basis kunnen we samen aan het werk gaan. Ontspanning, humor, lichtheid en aandacht kenmerken mijn manier van werken.

PSYCHOLOGISCHE ZORG

relatietherapie

Lifecoaching

Mindfulness