Aanmelding en intake

Na aanmelden wordt er telefonisch of per mail contact met je opgenomen. Meestal plannen plannen we een kennismakingsgesprek en/ of een intakegesprek. 

Voorafgaand aan het kennismakingsgesprek ontvang je meestal een intakevragenlijst. Het is fijn als je die alvast invult en meeneemt naar het eerste gesprek.

In het intake- kennismakingsgesprek staan we stil bij je vragen en thema’s. Vaak zal ik wat dieper ingaan op je levensgebieden en je voorgeschiedenis. Ook ben ik erg benieuwd hoe je er tot nu toe mee bent omgegaan, wat je eerder heeft geholpen in lastige situaties, en hoe je zelf kijkt naar jouw eigen denken, voelen en handelen.

Komen jullie samen voor relatietherapie, dan plannen we een gesprek in van 90 minuten. We hebben dan een kennismakingsgesprek met zijn drieen, waarin ik jullie uitleg in mijn werkwijze en aanpak. Ook staan we stil bij jullie vragen en thema’s. 

Een wederzijdse klik vind ik belangrijk, evenals duidelijke doelstellingen en afspraken. Als er geen vervolg komt, kan ik eventueel meedenken over een passend ander aanbod. 

Na het intake/ kennismakingsgesprek bespreken we of we van start willen gaan en aan welke doelen we zullen gaan werken. We staan stil bij wat je graag wil veranderen, en wat er concreet in je leven is veranderd als je je doelstellingen behaald hebt. Ik leg dat vast in een kort werk/ behandelplan.

Dan kunnen we van start!

 

Vergoedingsmogelijkheden

De begeleiding/ behandeling valt in de preventieve en eerstelijns zorg. Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars . Dat betekent dat mijn begeleiding niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Sommige verzekeraars vergoeden (een deel van de) psychosociale consulten vanuit de aanvullende verzekering, als je die hebt afgesloten.

Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

Is de betaling van de gesprekken echt een probleem voor je, dan kunnen we kijken hoe we hierin kunnen overeenstemmen, maak het in ieder geval bespreekbaar.

Houd er rekening mee dat coaching en preventieve begeleiding meestal niet wordt vergoed en dat de vergoedingen ook elk jaar weer veranderen. Ook relatietherapie wordt (helaas) niet vergoed.

Afhankelijk van de vraag en thematiek zijn werkgevers vaak ook bereid een deel van de kosten te financieren bijvoorbeeld vanuit een persoonlijk opleiding/trainingsbudget.

Informeer zeker bij je werkgever!

 

Tarieven

Kennismakingsgesprek 45 min. € 35,–

Psychosociaal Consult 60 min.   € 85,–

Coachgesprek 60 min.                 € 85,– (excl. 21% btw)

Relatiegesprek 75 min.                € 115,– (excl. 21% btw)

Relatiegesprek 90 min.                € 130,– (excl. 21 % btw)

Workshops en trajecten op maat
tarieven op aanvraag.

Aangesloten bij:

INDIVIDUELE GESPREKKEN

relatietherapie

Sparren professionals